Skriv ut den här sidan

Inför ditt besök

För att underlätta både för dig och för oss följer här lite tips att tänka på inför ditt besök. 

Allergier

Vi är tacksamma om du tar hänsyn till våra patienter med astma och allergi. Använd därför inte starka parfymer eller andra dofter när du kommer till oss. 

Anmäl dig i receptionen

Har du ett inbokat besök eller ska ta Waranprov ska du anmäla dig i receptionen.

  • Var ute i god tid innan ditt besök.
  • Tag en nummerlapp till Reception och invänta din tur.
  • Förbered dig gärna genom att plocka gärna fram id-handling, högkostnadskort eller om du har frikort. Även om du har frikort eller är under 18 år måste du anmäla dig i receptionen så att registrering av besöket kan göras. Det är på detta sätt som din vårdnadsgivare kan se att du har kommit.

Avbokning

Om du behöver avboka din tid kan du ringa oss på telefonnummer 08-687 72 55. Där finns en telefonsvarare som är öppen dygnet runt. 

Betalning

Betalning kan göras med kontanter, betalkort eller inbetalningskort. Visa ditt högkostnadskort när du betalar så att vi kan stämpla in beloppet. Om du inte har något högkostnadskort kan du bara säga till så ordnar vi ett sådant.

Provtagning

Om du endast ska ta prover inför eller i samband med ett tidigare läkarbesök behöver du inte anmäla dig i receptionen.

  • Tag en nummerlapp till Provtagning och invänta din tur. Det är bra om du kan sitta ned cirka femton minuter innan provet för bästa resultat.

Sen avbokning/uteblivet besök

Om du uteblir eller lämnar återbud senare än 24 timmar innan ditt besök gäller följande: Till läkare debiteras du med 200 kronor, till sköterska eller kurator debiteras du med 100 kronor även om du har frikort, är under 18 år eller över 85 år.